Wij weten dat het Meatless Monday is , maar wij maken vandaag deze Chileense rib-eye! Op versgebakken pitabrood en i.c.m. die kruidige pebre-saus een regelrechte hit op een doordeweekse dag. For sure!
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd15 minutesminutes
ingrediënten
2elsojasaus
2elrodewijnazijn
50mlolijfolie
1teentjeknoflookuitgeperst
4rib-eyes250 g
4pitabroodjes
½krop ijsbergsladun gesneden
1klein blikjemaïs
chileense pebre-sauszie onderstaand recept
instructies
Meng de sojasaus, wijnazijn, olie en knoflook en kwast de rib-eyes hiermee in. Bestrooi ze met wat zout en veel peper. Verhit een grillplaat of -pan op hoog vuur tot gloeiend heet.
Gril de rib-eyes 2–4 min. aan beide kanten. Bij 2 min. zijn ze nog aan de rode kant, bij 3 à 4 minuten rosé. Verpak de rib-eyes in aluminiumfolie en laat ze even rusten op een warme plaats.
Leg de pitabroodjes op de grill of doe ze in een tosti-apparaat. Snijd het vlees in dunne repen. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met het vlees, ijsbergsla en maïs. Serveer met
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Merijn Tol. Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Harold Pereira, Eline Klein. Styling: Cyn Ferdinandus, Sanrd Kissels. Haar en make up: Patricia van Heumen