Je trekt het keukenkastje open en *ploep*: daar staat weer dat restje peulvruchten. What to do with it? Hummus maken natuurlijk! Maar ook dat levert weer een ‘probleem’ op, want wat doe je met de restjes van die hummus? delicious.’ Trudelies helpt je uit de brand en geeft je hét recept voor hummus. No waste!
kooktijd5 minutesminutes
totale tijd5 minutesminutes
ingrediënten
200gpeulvruchtengaar, bijv. doperwten, tuinbonen, kikkererwten, witte bonen of linzen
1flinke eltahinisesampasta
citroensap
1teenknoflookgeperst
1snufzout
1snufchilipoeder
evt. komijnpoeder
instructies
Pureer alle ingrediënten en spreid het mengsel uit over een bord. Schenk er flink wat olijfolie over en serveer met Libanees platbrood*.
Restjes bewaren? Culi-redacteur Trudelies: ‘Meestal maak ik van de hummus een hele lading (van een heel pak gedroogde kikkererwten) en vries kleine porties in. Kan ik ook makkelijk aan mijn dochters weggeven. In kleine porties is het nl snel ontdooid en kun je ook onverwachte gasten iets lekkers voorzetten. Het flatbread heb ik ook in de diepvries en is ook zo warm in de oven.’
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Yvonne Jimmink. Productie: Trudelies Schouten. Bewerking: online redactie delicious