Midden in de winter (ok…het lijkt er niet op) zijn we toe aan een winterse groentebouillon. Homemade natuurlijk, want iedereen weet dat homemade gerechten het beste smaken. Juist als het gaat om ogenschijnlijk eenvoudige gerechten als deze bouillon.
kooktijd50 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
½bosbospeengeschild
½knolselderijgeschild
10sjalottengepeld
100gshiitakes
1pastinaakgeschild
1runderbouillonbasisrecept
instructies
Snijd de bospeen in dunne schuine plakjes. De knolselderij in kleine blokjes. De sjalotten in partjes. De shiitakes in dunne reepjes en de pastinaak in kleine blokjes.
Voeg de groenten toe aan de bouillon en breng de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en kook de groente in 20-25 min. gaar. Serveer de soep in diepe borden of in kommen en strooi er fijngehakte bladselderij over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Ellen van Mol. Recepten: Yolanda van der Jagt. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jan Willen van Riel