Een salade met peer en geitenkaas maak je af met een fantastische dressing met honing en kruidenmosterd. Wat een geweldige combi van smaken! Een snelle lunch met maar 350 calorieën.Wil je er liever een hoofdgerecht van maken, serveer er dan een vega plaattaart naast.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
150grucola
250gveldsla
30gzonnebloempitten
30gpompoenpitten
6handperenstevig, bijv. doyenné du comice
1citroensap
30gboter
2elacaciahoningvloeibaar
350ggeitenkaaszacht, vers
dressing
4elcitroensap
1elacaciahoningvloeibaar
1elkruidenmosterd*groen
4elwalnotenolie
4elzonnebloemolie
6elolijfoliegroen
instructies
Was en droog voor deze salade eerst de rucola en veldsla en bewaar tot gebruik in een ruime plastic zak in de koelkast.
Verhit een koekenpan droog voor en rooster hierin de beide soorten pitten tot ze poffen, schud ze direct uit de pan en laat ze afkoelen.
Doe de ingrediënten voor de dressing met wat zeezout en peper uit de molen in een jampot, sluit af en schud krachtig door elkaar.
Snijd de peren met schil horizontaal in dikke plakken. Schep ze in een schaal met het citroensap om. Verwarm de boter in een ruime koekenpan en bak de peerplakken hierin rondom bruin in 3-4 min. Bedruppel de peer met de honing en laat zachtjes karamelliseren, terwijl je de plakken af en toe voorzichtig omdraait.
Verdeel de sla over een grote schaal en druppel de dressing royaal erover, maar houd wat achter voor over de geitenkaas. Verdeel de plakken peer over over de sla, brokkel dan de kaas erover en bestrooi met de pitten. Druppel nog wat dressing over de salade en geef de rest er apart bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Lekkere groene kruidenmosterd koop je bij delicatessenzaken of ruim gesorteerde supermarkten.Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën