aantal 4 |
hoofdgerecht |
herfst, najaar, weekend |
frans |
Lekker Hollands: aardappelen, vlees en groente. Maar dan met een Franse twist. Deze biefstuk serveer je namelijk met café de parisboter. Alle ingrediënten voor de boter meng je snel in de keukenmachine. Daarna hoeft de boter alleen nog maar op te stijven in de koelkast.
voorbereiding40 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
Opstijven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
750ghaasbiefstukaan één stuk
1elolijfolie
450gkruimige aardappelsgeschild, in stukjes
350gpastinakengeschrapt, in blokjes
80mlmelk
15gboter
sperziebonengestoomde of gekookte voor erbij
café de paris-boter
125gzachte boter
1sjalotfijngesneden
1teenknoflookfijngesneden
2tlgrove mosterd
2tlworcestersaus
1elbieslookfijngesneden
1eldragon*gesneden
1elpeterseliefijngesneden
2tlkappertjespotje, afgespoeld, uitgelekt
2ansjovisfilets in olie, blikje, uitgelekt, fijngesneden
½tlkerriepoeder
½ kleine biocitroenrasp en sap
instructies
Meng alle ingrediënten voor de café de parisboter in een keukenmachine tot een glad mengsel. Schep het op een vel bakpapier, maak er een rolletje van en draai het papier aan de uiteinden dicht. Laat in ± 30 min. opstijven in de koelkast en snijd de boter in plakjes van ½ cm dik.
Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit een ovenvaste koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de biefstuk met de olijfolie,
bestrooi hem met zout en peper en bak hem in 2 min. rondom goudbruin. Zet het vlees in de oven en braad het 20 min. voor rosé of tot het vlees gaar is naar wens. Leg het op een bord. Laat het losjes afgedekt met aluminiumfolie
5 min. rusten. Snijd het dan in plakjes.
Kook intussen de aardappel en pastinaak in kokend water met zout in 12-15 min. gaar. Giet af en schep ze voorzichtig 30 sec. om in de pan op laag vuur, zodat ze uitdampen. Voeg de melk en boter toe en stamp ze tot een puree. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de biefstuk met een plakje café de paris-boter, de puree, sperziebonen en de jus van de biefstuk.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Verse dragon is vaak verkrijgbaar in de groentewinkel of natuurwinkelRecepten: Valli Little, Warren Mendes. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Vanessa Austin, Bernie Smitthies. Bewerking: Ellen van Mol