aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
koreaans |
Gebakken rijst is altijd lekkerder van left-over rijst. Kook extra veel rijst op een andere dag van de week, bij een ander gerecht en gebruik de rest in deze Koreaanse wokschotel.
kooktijd30 minutesminutes
Rijst koken10 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
100mlarachide–olie
2eierengeklutst
1gegrilde kip*in reepjes getrokken
1rode pepermild, fijngesneden + extra, voor serveren
Meng voor de bbq–saus alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met peper.
Verhit 1 el olie in een wok op hoog vuur. Voeg het ei toe en roerbak 1 min. tot het een zacht roerei is. Neem uit de wok en zet weg.
Voeg 2 el olie toe aan de pan en voeg de kip en de helft van de bbq–saus toe. Roerbak 5-6 min. tot het karamelliseert. Neem uit de pan en zet weg.
Voeg de laatste 2 el olie toe aan de pan met de rode peper, lente-ui, kool en knoflook. Roerbak 1 min. tot het geurt. Doe de rijst en de rest van de bbq–saus erbij en bak, al roerende, 1-2 min. tot alles is doorgewarmd.
Zet het vuur dan hoog en bak nog 6 min. of tot de rijst langs de randen krokant wordt. Neem van het vuur en schep de kip, ei en de helft van de koriander erdoor.
Verdeel de rijst over de kommen. Bestrooi met sesamzaad, extra rode peper en de rest van de koriander en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Een hele gegrilde kip koop je bij de poelier/slager en in sommige supermarkten. Zwart sesamzaad is te koop bij sommige toko’s, natuurwinkels en goed gesorteerde supermarkten.Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: David Morgan