Dit gerecht zet je binnen 20 minuten op tafel! De frisse komkommersalade past fantastisch bij de zachte smaak van de gepocheerde zalm.
kooktijd20 minutesminutes
ingrediënten
300mlwitte wijndroge
300mlwittewijnazijn
100gbasterdsuikerbruine
1laurierblaadjevers
12zwarte-peperkorrels
1kgzalmfiletontveld
krieltjes gestoomde, voor erbij
platte peterseliefijngesneden, voor erbij
komkommersalade
3ellimoensap
3elrijstazijn
1elvissaus
3elkristalsuikerfijne
1grotekomkommer, geschild
2chilipeperskleine zonder zaadjes, fijngesneden
3bosuitjesschuin in ringetjes gesneden
1handvolmuntblaadjesgrof gescheurd
instructies
Schenk de wijn en wijnazijn met 300 ml water in een grote, diepe (koeken)pan waar de vis precies in past en voeg de basterdsuiker, laurier, peperkorrels en 1 tl zout toe. Breng aan de kook op matig vuur. Leg de vis er voorzichtig in. Neem de pan van het vuur en pocheer de vis afgedekt ± 20 min. in de warme vloeistof tot hij vanbuiten gaar is en vanbinnen nog net een beetje donkerroze.
Maak intussen de salade. Klop het limoensap met de rijstazijn, kristalsuiker en vissaus in een kom door elkaar tot de suiker is opgelost. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit met een theelepel. Snijd hem schuin in dunne halvemaantjes. Doe ze in een kom en schep ze om met de chilipeper, bosuitjes, munt en de helft van de vinaigrette.
Schep de zalm uit het pocheervocht op een schaal. Laat iets afkoelen. Verdeel de komkommersalade over de zalm, sprenkel de rest van de vinaigrette erover en serveer met gestoomde krieltjes, omgeschept met peterselie.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Wilson. Bewerking: Dosia Brewer