aantal 2 |
hoofdgerecht, lunchgerecht, salade |
doordeweeks |
|
Limoensap is fris, verkoelt en geeft deze Vietnamese biefstuksalade een extra boost. Voor nog meer aroma en smaak rasp je de limoenschil.
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
2limoenen
1elvissaus
1elsuiker
1teenknoflookgeperst
300gossenhaas
1tlolie
150gmihoenrijstvermicelli
150gtaugé
1elsesamolie
3bosuitjesin lange snippers gesneden
6takjesmuntblaadjes los gehaald
nuoc mam gung – pittig-zoete gembersaus
sap1limoen
1tlhoning
1elzonnebloemolie
1tlsesamolie
3elgemberwortelgeraspt
1elrode peperfijngesneden
instructies
Roer voor de saus het limoen, honing, zonnebloemolie, sesamolie, de geraspte gemberwortel en fijngesneden rode peper door elkaar. Laat dit 30 min. staan.
Maak intussen de dressing. Boen 1 limoen schoon, rasp het groen van de schil en pers de limoen uit. Meng het limoensap met de rasp, de vissaus, suiker en knoflook. Snijd de tweede limoen in partjes.
Verhit een grillpan voor. Dep het vlees goed droog en bestrijk het dun met de olie. Gril de ossenhaas in ± 3 min. mooi bruin. Keer het vlees en gril ook de andere kant in ± 2 min. bruin. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes. Meng deze met de dressing en laat dit ± 15 min. intrekken.
Kook de mihoen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de mihoen uit de pan (maar bewaar het kokende water). Spoel de mihoen koud onder stromend water en laat het uitlekken.
Blancheer de taugé ± 1 min. in het kokende water en laat het dan uitlekken. Meng de mihoen met de sesamolie en de bosuitjes. Meng de ossenhaas met de taugé en de munt. Verdeel de mihoen over twee borden, schep de salade erop. Geef de gembersaus en partjes limoen erbij.