aantal 2 |
bijgerecht, soep, voorgerecht |
|
frans |
Een goede soep soep begint bij een zelfgemaakte bouillon. Bij het maken ervan heb je niet veel nodig. De basis is altijd hetzelfde: groenten + water + vis of schaaldieren of vlees (gevogelte, wild, lams-, runder- of kalfsvlees) + tijd. Pak je uit met een flink menu? Serveer dan runderbouillon als licht tussengerecht. Breng de bouillon van te voren op smaak met peper en zout en verse fijngehakte tuinkruiden.
kooktijd25 minutesminutes
Trekken4 hourshours
totale tijd4 hourshours25 minutesminutes
ingrediënten
1½kgrunderschenkels
3uiengepeld, in grove stukken
1winterwortelgeschild, in grove stukken
1kleinepreiin grove stukken
½knolselderijgeschild, in grove stukken
15peterseliestelen
4tenenknoflookgepeld
3laurierblaadjes
20peperkorrels
instructies
Spoel de runderschenkels onder koud stromend water. Doe ze in een ruime soeppan en schenk er 4 l koud water bij. Breng aan de kook, laat 2 uur op laag vuur zachtjes koken en schuim met een pollepel regelmatig het schuim af.
Voeg de groente, peterselie, knoflook, laurier en peperkorrels toe, breng aan de kook en laat nog 2 uur zachtjes koken.
Schenk de bouillon door een zeef over in een andere pan. Pluk het vlees van de runderschenkels. Snijd het in kleine stukjes en voeg toe aan de runderbouillon.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Yolanda van der Jagt. Bereiding: Jaqcueline Pietrowski. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jan Willen van Riel