Wie een snelle, vegetarische maaltijd op tafel wil zetten zit gebakken met deze burgers! Belegd met goudbruin gebakken halloumi, courgette en Maza esfenaj.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
4elesfenajMaza
5elolijfolie
½courgettein plakjes
450ghalloumiin 8 plakken
4broodjesvolkoren
12kerstomaatjesin stukjes
1uiui, gesnipperd
satéprikkers
instructies
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Schep de courgette erdoor en bak 4 min. tot de groenten beetgaar zijn. Schep de courgette op een bord.
Schenk de resterende 3 el olijfolie in de pan. Dep de halloumi droog met keukenpapier en bak de kaas in 1-2 min. per kant goudbruin, zacht en smeuïg.
Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de esfenaj. Verdeel er de courgette, halloumi, kerstomaatjes en rode ui over.
Dek af met de bovenste helften van de broodjes en steek ze vast met een satéprikker. Lekker met een frisse bladsalade.