aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks |
|
Na een lange werkdag is het fijn om ’s avonds te genieten van een heerlijke soep. Zo ook van deze met bruine bonen en zuurkoolspek.
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
2uiengesnipperd
2teentjesknoflookuit de pers
1winterwortelin plakken
2stengels bleekselderijin stukjes
150gzuurkoolspekin blokjes gesneden
1elrozemarijnnaaldenvers, gehakt + 4 toefjes voor garnering
1litergroentebouillonvan tablet
1groot blikbruine bonen800 ml
250gsavooiekoolof groene kool, in dunne repen
100mlcrème fraîche
100gkaasbelegen, geraspt
1eidooier
instructies
Fruit in een soeppan de uien en knoflook 3 min. in de olie. Voeg de wortel, bleekselderij en zuurkoolspek toe en bak alles 5 min. op matig vuur. Doe de rozemarijn, oregano, bouillon en bonen erbij en breng de bruine bonensoep tegen de kook. Voeg de kool toe en laat de bruine bonensoep 15 min. zachtjes koken. Serveer in grote kommen.
Meng de crème fraîche met de kaas en eierdooier. Lepel een flinke dot van het mengsel bovenop de bruine bonensoep in de kommen en zet de kommen ± 5 min. onder een hete ovengrill tot de bovenkant mooi goudbruin is. Garneer met een takje rozemarijn.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Trudelies Schouten. Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel