Voorbereiden voor kerst begint NU. Mincemeat is een heerlijke zoete kruidige vulling die je voor veel gebak en lekkernijen kunt gebruiken. Je kunt mincemeat zeker 1 maand van tevoren maken, de smaken kunnen dan mooi intrekken (vrienden maken). De mincemeat blijft zeker 1 jaar goed. Bewaar geopende potten in de koelkast.
ingrediënten
450gmoesappelzuur, geraspt
225gniervetgeraspt
500grozijnen
200gkrenten
150gcranberry’sgekonfijte
200gcitrusschilgemengd, gekonfijt
350gbasterdsuikerbruin
2sinaasappelssap en rasp
2citroenensap en rasp
75gamandelschaafsel
1elkoekkruiden
1tlkaneelpoeder
¼tlnootmuskaatpoeder
cognac
instructies
Meng in een ruime kom alle ingrediënten behalve de cognac met elkaar. Zet de kom afgedekt 12 uur weg op een koele plaats zodat de smaken in elkaar kunnen trekken.
Verwarm de oven voor op 110ºC. Zet de kom afgedekt met aluminiumfolie 3 uur in de oven. Neem uit de oven, roer goed door (het ziet er raar uit, maar het komt helemaal goed) en laat afkoelen. Roer er cognac door tot het een smeuige massa is en schep in gesteriliseerde potten.