Deze week: piepers op het podium. We leren chefs in de dop (en eerstejaars studenten die het ouderlijk huis uit vluchten en op kamers gaan) deze maand een beetje beter koken. Vandaag een budgetvriendelijke, Spaanse aardappelomelet: de tortilla!
kooktijd30 minutesminutes
Oven25 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
100mlolijfolie
2uienin ringen
4aardappelsgeschild, in dunne plakjes van 2 mm
8eieren
2tenenknoflookgrof gehakt
1bosjepeterselieblad, à 20 g, blaadjes grof gehakt
extra nodig:ovenschaal of quichevorm of lage taartvorm+ staafmixer
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui ± 5 min. op matig vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en schep ze af en toe om en bak ± 10 min. mee tot de aardappel gaar is. Doe de aardappels en uien over in een zeef en vang de olie op in een kom eronder. Gebruik de olie om de ovenschaal met een kwastje goed in te vetten.
Doe de eieren in een maatbeker samen met de knoflook en de peterselie. Pureer met een staafmixer. Voeg wat peper en zout toe. Giet de helft van het eimengsel in de ovenschaal. Spreid hierop de aardappel en uien uit. Bedek de tortilla met de rest van het eimengsel. Doe je ovenwanten aan en zet de ovenschaal in het midden van de oven. Gaar de omelet ± 20-25 min. in de oven tot al het ei gestold is.
Haal met je ovenwanten aan de schotel uit de oven. Snijd in stukken en serveer bijvoorbeeld met stokbrood en een groene salade met kerstomaatjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Styling: Jan Willem van Riel. Recept: Eke Mariën. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Eric van Lokven