aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, zomer |
italiaans |
Een beetje van het één en een beetje van het ander. Risotto: dit is zo’n recept, waar je makkelijk mee kan variëren, afhankelijk van wat je nog in de koelkast of vriezer hebt liggen. Wat risottorijst + bouillon + bietjes + restje kip van gisteren of risottorijst+ bouillon + stukje witvis + doperwtjes uit de vriezer. Risotto blijft een van de beste leftover-gerechten.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
2tenenknoflook
4elolijfolie
350grisottorijst
150mlwijndroge witte
2potten visfondof 800 ml groenten- of visbouillon van 1 tablet
8stengelsbleekselderijgroen bewaard, stelen in boogjes
650ggarnalen of zeevruchtenmixgepelde noorse
100mlslagroom
instructies
Fruit de knoflook in de olie in 2 min. goudbruin. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee. Voeg de wijn toe en laat al roerend door de rijst opnemen. Voeg alle fond (of bouillon) toe als de wijn volledig is opgenomen. Roer de rijst om, breng opnieuw aan de kook en laat op het laagste vuur onder af en toe roeren in ± 15 min. gaarkoken.
Roer na 10 min. de bleekselderij door de rijst en laat meegaren. Schep de laatste 5 min. de garnalen of zeevruchtenmix luchtig door de risotto en laat kort meegaren. Schep de room door de risotto en breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Bestrooi met het achtergehouden fijngesneden bleekselderijgroen.
Voedingswaarde:
calorieën: 700kcal
|
eiwit: 44g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 72g
auteur: delicious.
Receptuur: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Eke Marien