Rozenwater wordt vaak gebruikt in Indiase desserts. Ook wij genieten graag van deze frisse, zoete smaak, zoals bij deze feestelijke karnemelkpuddinkjes.
kooktijd25 minutesminutes
Opstijven6 hourshours
ingrediënten
6½gelatineblaadjes
200mlslagroom
110gkristalsuikerfijne
500mlkarnemelk
1tl kardemom 1gemalen
tlvanille-essence
1elrozenwater*
2-3elmukhwas*gesuikerd venkelzaad
rozenblaadjes vers of gedroogd, eetbaar, ter garnering
ook nodig: 6 schaaltjes van 125 ml
instructies
Begin 6 uur van tevoren met dit recept of laat het een nacht in de koelkast opstijven.
Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken en zacht worden in koud water. Verwarm de room en de suiker in een steelpan met dikke bodem al roerend op matig tot laag vuur tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het roommengsel tot ze zijn opgelost.
Schenk het roommengsel door een fijne zeef in een schone kom die je in een grotere kom met ijswater zet en laat 5 min. afkoelen.
Voeg de karnemelk, kardemom, vanille en het rozenwater toe aan het afgekoelde roommengsel en schenk in de schaaltjes. Laat afgedekt met plasticfolie 6 uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast.
Strooi vlak voor het serveren gesuikerd venkelzaad of rozenblaadjes over de karnemelkpuddinkjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Mukhwas is zoet en ‘muntig’ van smaak en wordt ook wel omschreven als ‘mouth freshener‘. Naast dat je het zelf kan maken, is het ook kant-en-klaar te koop bij indiase toko.Recepten: Jill Dupleix. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Dosia Brewer