In de traditionele minestra maritata -ook wel huwelijkssoep- gaat kippenbouillon, gehaktballetjes, groentes en pasta. Het heet huwelijkssoep omdat de ingrediënten elkaar versterken. Zin in nog meer soep? Maak dan ook deze aardappelsoep.
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
60mlolijfolie extra vergine + extra voor besprenkelen
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij, knoflook, pancetta en rode peper toe en bak 2-3 min. totdat alles iets zachter is geworden. Voeg de bouillon, aardappels, bonen, tomatenpuree en parmezaankorst toe en voeg eventueel nog wat water toe zodat alles onder staat. Zet het vuur iets lager en laat 5 min. koken of tot de aardappels zijn voorgekookt. Voeg de risoni toe en kook nog 5 min. Voeg dan de cavolo nero toe en kook nog 5 min. of tot de pasta al dente is en de kool gaar. Neem de parmezaankorst uit de soep en breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen, bestrooi met parmezaanse kaas en besprenkel met een straaltje olijfolie, voor serveren.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Désirée aardappels zijn te koop bij goed gesorteerde groentewinkels of neem een ander vastkokend ras als bijv. opperdoezer ronde. Risoni is pasta in de vorm van rijstkorrels, te koop bij Turkse en Italiaanse winkels, of bestel online. Cavolo nero of palmkool is te koop bij enkele supermarkten, natuurwinkels en op boerenmarkten. Vervang het evt. door boerenkool. Recepten: Silvia Colloca. Fotografie: Brett Stevens: Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Trudelies Schouten