Stomen is een van de gezondste manieren van eten bereiden. Ook fijn is dat gestoomde groenten fris van kleur en heerlijk knapperig zijn. Vlees & vis worden supermals en sappig. Stoom en proef dit zalm-nori pakketje! Meer maken met nori? Bekijk deze sushiterrine met pittige zalm eens!
voorbereiding25 minutesminutes
Stomen8 minutesminutes
totale tijd33 minutesminutes
ingrediënten
4elmayonaise
4eldikke yoghurtGriekse of Turkse
1tlwasabipasta*
4nori vellen*
1elgemberwortelgeraspt
4elwoksaus teriyaki* of ketjap manis
500gzalmfilet aan één stukin 4 brede repen gesneden
1limoenuitgeperst
1courgettein halve plakjes van 1 cm dik
200gsugar snaps
200gdoperwtendiepvries, ontdooid
1elsojasausJapanse
2lente-uitjesin reepjes
2tlsesamzaadgeroosterd
instructies
Roer de mayonaise, yoghurt en wasabipasta goed door elkaar.
Leg norivellen op een werkvlak. Roer de gemberwortel en de woksaus door elkaar. Wrijf de zalmfilets eerst rondom in met de helft van het limoensap (dit verstevigt het visvlees). Bestrijk ze dan rondom in met het sausmengsel. Leg elk visfilets aan de onderkant van een norivel. Vouw eerst de zijkanten over de vis en rol hem dan stevig in het vel. Leg de vispakketjes met de naad naar beneden in de bovenste stoomschaal (of in een bamboe stoommand met twee lagen).
Verdeel de courgette, sugar snaps en doperwten over de onderste schaal van de stoomkoker (of in de onderste stoommand).
Vul het waterreservoir met water en zet beide stoomschalen op het waterreservoir. Stoom zowel groenten als vispakketjes 7-8 min, of tot ze net gaar zijn.
Roer ondertussen de rest van het limoensap, de sojasaus en lente-ui door elkaar en schep door de groenten. Verdeel de vispakketjes en groenten over 4 borden, bestrooi met sesamzaad en serveer met de wasabimayonaise.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Wasabipasta (tube) en norivellen (zeewier) zijn in de supermarkt en toko of natuurwinkel te koop.* Teriyaki woksaus/marinade is te koop bij de toko of in de supermarkt. * Geschikt voor elke stoommethode. Stoomapparaten of bamboestomers met meerdere lagen zijn hiervoor heel handig.Productie: Maaike Koorman. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Desirée van Dijk. Foodstyling: Bart Stuart. Recepten: Katinka Huiskamp