aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, pasen, weekend |
frans |
Dit recept voor hartige crêpes kun je inzetten als avondmaaltijd, maar is in stukjes ook perfect als feestelijk hapje of tussendoortje. De roquefort geeft een pittig accent aan de zachte smaak van spinazie, champignons en bladsla. Of ga voor hartige wafels met bacon en tomaatjes, ook een aanrader.
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd8 minutesminutes
Oven8 minutesminutes
totale tijd38 minutesminutes
ingrediënten
300gbloemgezeefd
2eieren
750mlmelk
8elolijfolie + extra voor over de sla
250gkastanjechampignonsin plakjes
600gspinaziegewassen
200groquefortgrof verkruimeld
2-3elhazelnotengrof gehakt
50gjonge bladsla
honingvloeibare, naar smaak
kervelom te garneren
instructies
Klop eerst een dik beslag van de bloem, snuf zout, eieren en wat van de melk, zo roer je eerst alle klontjes goed weg.
Voeg dan in beetjes, al roerend, de rest van de melk toe totdat je een glad beslag hebt. Giet 4 el van de olijfolie door het beslag.
Bak in een koekenpan van 2 el olijfolie en het beslag 12 crêpes. Verhit intussen in een wok 2 el olijfolie.
Bak de champignons 3 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend snel slinken en het vocht verdampen.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de spinazie op de crêpes. Verdeel de kaas erover en vouw de crêpes in vieren.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Warm de crêpes nog 6-8 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas begint te smelten.
Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
Verdeel de crêpes over 4 borden. Top ze met de slamelange.
Bestrooi met de hazelnoten en maak af met een beetje extra olijfolie, honing naar smaak en de kervel.