aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, herfst, najaar |
frans |
Vroeger was tijm voor de Grieken en de Romeinen een geneeskruid. Tegenwoordig gebruiken we het om mee te koken, zo zit tijm vaak in Provençaalse kruidenmixen. De aromatische, frisse smaak is fijn in combinatie met de zachte smaak van kwartels. Zin in meer kwartels? Maak dan ook deze met kastanjepuree.
voorbereiding40 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
ingrediënten
stamppot
30ggezouten boter
25mlolijfolie
550guienin dikke ringen gesneden
1teentjeknoflookfijngesneden
275gaardappelskruimig
2elslagroom
kwartels
4kwartels
4baconplakken
2elolijfolie
10gtijmblaadjesvers
60gbotergezouten
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi de kwartels met zout en peper en bedek ze met de bacon. Doe de olie, tijm en 10 g van de boter in een passende ovenschaal en leg de kwartels erin. Bak ze in 25-30 min. gaar en goudbruin. Haal de ovenschaal uit de oven, zet de oven uit en verdeel nog 50 g gezouten boter in vlokjes tussen de kwartels. Zet de ovenschaal nog 5-10 min. terug in de uitgeschakelde oven.
Verwarm intussen voor de uienstamp de boter en de olijfolie in een koekenpan en voeg de uien, knoflook en wat peper toe. Bak ze 25-30 min. op laag vuur, tot de uien zacht en goudbruin zijn.
Kook intussen de aardappels in 25 min. gaar. Stamp de aardappels goed fijn en voeg de slagroom toe. Roer het uienmengsel erdoor en proef of je er nog zout bij wil. Serveer met de kwartels en tijmjus.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten