Behalve in smaak onderscheidt de Stellendamse garnaal zich ook uiterlijk van de gewone Noordzeegarnaal. Het is een roodbruine garnaal met een streep. De Stellendamse garnaal wordt na het wassen licht gezouten. De smaak is verfijnder en de structuur steviger dan een gewone Noordzeegarnaal.
Meng de azijn met het appelsap, honing en de mosterd. Voeg al kloppend, in een dun straaltje, de olijf- en hazelnootolie toe. Breng deze dressing op smaak met zout en peper.
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de garnalen ± 3 min. Giet ze af in een zeef onder koud stromend water. Meng de garnalen met de champignons, bieslook en het grootste deel van de dressing. Meng de rest van de dressing met de frisee. Zet een bakring op ieder bord, vul deze met het garnalenmengsel en haal de bakring voorzichtig weg. Leg er wat frisee omheen en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 725kcal
|
|
vet: 75g
|
auteur: delicious.
Receptuur: Paul van Waarden. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus