aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
marokkaans |
vegetarisch
Klassiekers rondom de Middellandse Zee met een twist van delicious.friend Janneke Philippi, dat is wat wij eten vandaag. Zoals deze onweerstaanbare pittige vega-eieren uit Marokko. Enjoy!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
800gtomaten
2elolijfolie
2uienrood, fijngesneden
4tenenknoflookin plakjes
1peperrood, zonder zaadlijsten in reepjes
2paprika'sgeel en rood, in reepjes
8eieren
1tlpaprikapoedermild
1bosjepeterselieplatte, grof gesneden
4elyoghurtvolvette, of Griekse yoghurt
instructies
Zet met een scherp mesje een kruisje onderin de tomaten, dompel ze onder in ruim kokend water en neem na 5-10 tellen eruit. Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Verhit in een wijde braadpan* of hapjespan de olijfolie. Bak de uien, knoflook en de rode peper 1 min. zachtjes. Bak de paprika 1 min. zachtjes mee. Voeg de tomaatstukjes toe aan het paprikamengsel en stoof afgedekt 10 min. mee.
Druk met de onderkant van een juslepel 8 kuiltjes in de tomatenstoof. Breek boven elk kuiltje een ei. Verwarm nog 4-5 min., tot de eieren naar wens gaar zijn.
Bestrooi de eieren met zout en peper, het paprikapoeder en de peterselie. Serveer de eieren met een flinke lepel yoghurt. Lekker met Marokkaans of Turks brood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Heb je geen heel wijde braadpan, dan kun je ook 2 ruime koekenpannen nemen.Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten