aantal |
lunchgerecht, voorgerecht |
|
frans, nederlands |
Rabarberjam, rabarberchutney, rabarberweek en rabarbersoep. Soep van rabarber? Ja! De mannen van Mister Kitchen laten in het meinummer 2013 zien dat je er ook best soep van kunt maken!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediƫnten
5 tomatenrijpe
3elolijfoliemilde
1uifijngesneden
1pepertjerood, zaadlijsten eruit, fijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
1paprikarood, zaadlijsten eruit, in stukjes
25ggemberwortelgeraspt
1kgrabarberin stukjes
2lkippenbouillonvers of van tablet
40ghazelnotengeroosterd en grof gehakt
50gsuiker
4takjesdragonblaadjes afgehaald en fijngesneden
voor erover:olijfoliegeurige groene
instructies
Breng ruim water met zout aan de kook. Zet een kruisje in de onderkanten van de tomaten, dompel ze 10 tellen onder in het kokende water, ontvel ze en snijd in stukjes.
Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de ui, het pepertje, de knoflook, paprika en gember zachtjes in 5-8 min. glazig. Voeg de rabarber toe en laat 5 min. onder af en toe omscheppen zachtjes bakken. Voeg de bouillon en tomatenstukjes toe en breng aan de kook en laat nog een paar min. zachtjes koken.
Rooster ondertussen in een droog verhitte koekenpan de hazelnoten, af en toe omschuddend geurig. Hak ze grof.
Pureer of blender de soep en breng op smaak met de suiker, peper en zout. Schep de soep in diepe borden of kommen en garneer met de dragon, hazelnoten en een scheutje olijfolie.