Chu hou-saus is een pittige saus van gefermenteerde sojabonen met knoflook en gember en wordt traditioneel vaak gebruikt om rundvlees mee te stoven. Proef ‘m in deze stoof met klapstuk.
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
Garen2 hourshours
totale tijd2 hourshours30 minutesminutes
ingrediënten
125mlarachideolie
1½kgklapstuk of runderborststukin grove stukken
2uienin dikke parten gesneden
4tenenknoflookfijngesneden
8cmgemberwortelgeschild en de helft in dunne plakjes, de andere helft heel fijngesneden
125mlchu hou-saus*
750mlrunderbouillon van goede kwaliteit
3anijssterren
1tlfijne kristalsuiker
250gkerstomaatjesgehalveerd
1bosje korianderde blaadjes afgehaald
2ellimoensap
milde rode chilipeperin ringen, voor garnering
instructies
Verhit 60 ml van de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de klapstuk in porties bruin en zet weg. Voeg de ui, knoflook en de plakjes gemberwortel toe en bak 2-3 min. tot alles lichtgekleurd is. Voeg de chu hou-saus toe en bak al roerend 1 minuut. Doe het vlees terug in de pan, samen met de bouillon, de steranijs, suiker en voldoende water zodat het vlees onderstaat. Breng alles aan de kook, dek de pan af en laat het vlees 2 uur garen tot het zacht is.
Meng de tomaatjes, gember, koriander en limoensap met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.
Garneer het klapstuk met de chili en geef er de tomatensalade bij.
* Chu hou-saus is een pittige saus van gefermenteerde sojabonen met knoflook en gember en wordt traditioneel vaak gebruikt om rundvlees mee te stoven.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Alan Benson. Styling: David Morgan