Brunchen in het weekend is heerlijk! Organiseer een brunch voor je familie en maak deze aardappelsalade met dé lentegroente bij uitstek, raapstelen. Gegarandeerd succes.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
600gkrieltjes met schilverse
1bosjeraapstelenverse
4eieren
4boterhammenwitte, oudbakken
50mlzonnebloemolie
1elroomboter
1augurkmiddelgrote
5takjestijmverse
1uikleine
2elwitte wijnazijn
200mlGriekse yoghurtvolle
instructies
Boen de aardappeltjes zo nodig goed schoon. Verhit een ruime pan met gezouten water en kook ze in ± 17 min. gaar*. Giet af en laat afkoelen. Snijd ze in partjes.
Snijd het dikkere gedeelte van de stelen van de raapstelen, was de raapstelen in ruim water en laat goed uitlekken of droog in een theedoek.
Doe de eieren in een steelpan met koud water en breng aan de kook. Kook ze ± 3 min. voor een zacht ei (en 4 min. voor een middelhard ei). Spoel de eieren koud en pel ze direct.
Snijd de boterhammen in repen van 2 cm (inclusief korsten). Verwarm een koekenpan met de zonnebloemolie en boter op middelhoog vuur. Voeg de boterhamrepen met een beetje zout toe en bak ze rondom goudbruin in ± 3 min.
Snijd de ui en augurk heel fijn. Ris de tijm van de takjes en hak fijn. Roer de ui, augurk, tijm en wijnazijn door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de lauwwarme aardappels met de raapstelen, verdeel over een grote schaal. Snijd de eieren door en verdeel over de salade, verdeel ook de goudbruine soldaatjes over de salade.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Tip van delicious.: zorg dat de aardappelen goed gaar zijn!Recepten: Micheal van der Struis. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski. Productie: Merijn Tol