Hét recept voor bechamelsaus (voor 500 ml) van delicious.culi Dosia. Nog meer smaak? Roer verkruimelde verse geitenkaas of andere geraspte kaas door je bechamel, gebruik een flinke eetlepel grove mosterd of roer er 2-3 el fijngehakte gemengde kruiden door zoals rozemarijn, tijm, peterselie en bieslook.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1laurierblaadje
3-4kruidnagels
1ui
500mlmelk
30gboter
40gbloem
geraspte nootmuskaat
instructies
Prik het laurierblad aan de ui vast met de kruidnagels. Doe in een pan met de melk en breng zachtjes tegen de kook aan. Laat afgedekt ± 20 min. trekken en haal de ui er dan weer uit.
Smelt de boter in een pan, voeg in één keer de bloem toe en roer goed met een pollepel. Laat al roerend op heel laag vuur in ± 2 min. gaar worden. Het mengsel – de roux – slaat dan een beetje wit uit.
Gebruik een garde en giet al kloppend een beetje melk bij de roux. Klop tot de melk opgenomen is. Herhaal tot alle melk is opgenomen.
Laat zachtjes onder af en toe roeren ± 5 min. koken tot de bloem gegaard is en de saus de dikte heeft van dikke vla.