Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Leg hierin de kwarten radicchio op een van de snijkanten en bak 4 min. per snijkant op hoog vuur tot de snijvlakken goudbruin zijn. Giet een scheutje water in de pan en laat de radicchio in 10 min. afgedekt gaar worden.
Doe intussen de boter in het hakbakje van de staafmixer samen met de rasp en het sap van de bloedsinaasappel en de tijmnaaldjes en mix de ingrediënten kort. Breng op smaak met zout en peper en doe over in een kommetje.
Snijd de schil van de bloedsinaasappel dik af en ontvlies de partjes.
Haal de deksel van de pan en voeg 4 flinke el bloedsinaasappel-tijmboter toe aan de radicchio samen met de 3 takjes tijm. Zet het vuur iets hoger en bedruip de radicchio continu met de gesmolten boter en tijm. Schep op het allerlaatst de partjes bloedsinaasappel bij de radicchio. Schep de radicchio en de sinaasappel op een groot bord en giet de gesmolten boter erover samen met de takjes tijm. Maak evt. af met nog een quenelle boter.
Voedingswaarde:
calorieën: 484kcal
|
eiwit: 1g
|
vet: 51g
|
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
RECEPT: LISELORE BUS, FOTOGRAFIE, STYLING, FOODSTYLING: STUDIO PHILLIPI