Zoet, zacht en zalig. Deze vrolijke pompoen panna cotta heeft het allemaal in huis om je favoriete dessert te worden.
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd4 hourshours
totale tijd4 hourshours30 minutesminutes
Kookgerei
4 puddingvormpjes of schaaltjes van ± 150 ml inhoud, met water omgespoeld, niet afgedroogd
ingrediënten
225gpompoen in kleine blokjes
300mlhoudbare slagroom
1zakje vanillesuiker
½tlgemalen kardemom, piment of kaneel
1heel takje rozemarijn + 4 takjes van 5 cm
rasp van 1biocitroen
3blaadjesgelatine
25gpecannoten
2tlhoning
75gsuiker
1eiwit
instructies
Breng in een steel- of sauspan de blokjes pompoen met de slagroom, 50 g suiker, de vanillesuiker, specerij(en), citroenrasp en hele rozemarijntak aan de kook. Draai het vuur laag en kook in 10-15 min. de pompoen gaar. Week intussen de gelatine- blaadjes in ruim koud water.
Neem de pompoenroom van het vuur en verwijder de rozemarijn. Los al roerende een voor een de uitgeknepen gelatine op in de warme room. Pureer de room met de staafmixer en schenk in de vormpjes. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Besprenkel ze met de honing, schep om en verwarm nog 10 sec., tot de honing is gekaramelliseerd en aan de noten plakt. Schud ze op een vel bakpapier en laat afkoelen. Bestrijk de 4 takjes rozemarijn dun met eiwit. Rol ze door de resterende 25 g suiker en laat ze drogen.
Neem de puddinkjes uit de koelkast en laat 5 min. op temperatuur komen. Zet ze bijv. op een bordje en garneer elk met een takje rozemarijn en de noten.
Voedingswaarde:
calorieën: 414kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
RECEPT: JANNEKE PHILIPPI | PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI | M.M.V. JUXX CERAMICS (JUXX.NL)