Romige custard met frisse frambozen met een limoncello tic. Alles wat je wil toch?
kooktijd25 minutesminutes
intrekken, afkoelen en oven1 hourhour30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ovenschaal van 2 1⁄4 l inhoud, ingevet
ingrediënten
400mlmelk
400mlslagroom
6eieren + 4 eidooiers extra
125gfijne kristalsuiker
100mllimoncello
rasp en sap van 1biocitroen
10dikke sneetjes wit zuurdesembrood
80gboter,op kamertemperatuur
200gframbozen
poedersuiker,om mee te bestrooien
instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
Verwarm in een middelgrote pan de melk en room bijna tot het kookpunt.
Doe intussen de eieren en eidooiers met de kristalsuiker in een grote, hittebestendige kom en meng ze met een garde rustig door elkaar, zonder dat je te veel lucht in het mengsel klopt. Schenk onder voortdurend roeren het hete melkmengsel erbij en meng alles goed. Roer de limoncello, de citroenrasp en het -sap erdoor.
Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met boter en leg ze dakpans- gewijs in de ovenschaal. Verdeel de frambozen erover en overgiet het brood overal zo gelijkmatig mogelijk met het eimengsel. Laat ± 15 min. intrekken.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak ± 40 min. in het midden van de oven. Verwijder het folie en bak nog ± 20 min. tot het eimengsel is gestold maar nog wat wiebelig is. Neem uit de oven en laat ± 15 min. afkoelen. Bestrooi voor serveren met de poedersuiker.
Voedingswaarde:
calorieën: 673kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.