aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Deze pasta komt uit het dorp Nerano in Campania. Voor dit gerecht moeten de plakjes courgette gefrituurd worden in een laagje olijfolie, totdat ze mooi goudbruin zijn. Vervolgens wordt de pasta vermengd met de courgettes en de olijfolie die de smaak van de courgettes heeft opgenomen.Meer zin in een tomatensaus? Maak de pasta alla Norma met aubergine van Toscanini.
ingrediënten
100mlextra vergine olijfolie
4kleine courgettes,in plakjes van 1 cm gesneden
2tenenknoflook,geplet
zout en versgemalen zwarte peper,naar smaak
400gspaghetti,gedroogd
80gParmezaanse kaas of pecorino,geraspt
6takjes bladpeterselie,alleen de blaadjes, fijngehakt
instructies
Verwarm de olijfolie in een ruime lage pan. Doe de courgettes in de pan en bak op hoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn. Doe dit eventueel in meerdere porties. Schuif de courgettes een beetje opzij en bak de knoflook goudbruin.
Breng op smaak met zout en peper en zet weg.
Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Doe de pasta in de pan en roer door met een houten lepel. Kook hem 1 minuut korter dan op de verpakking staat aangegeven.
Verwarm de pan met courgettes. Haal de pasta met een tang uit het water en doe bij de courgettes. Doe er een pollepel kookwater bij en roer met een tang nog ongeveer een halve minuut. Roer van het vuur af tweederde van de kaas en de peterselie erdoor.
Serveer met de resterende kaas.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPT: MAUD MOODY, LEONARDO PACENTI | FOTOGRAFIE: RENÉ MESMAN | STYLING: HANNA VAN DEN BOS.