Uitdelen maar, snijd royale repen van deze fruitige crumblekoek bomvol gezonde granen en zaden.
kooktijd35 minutesminutes
oven31 minutesminutes
totale tijd1 hourhour6 minutesminutes
Kookgerei
extra nodig: bakvorm van 16x26 cm (afmetingen bodem), bakpapier
ingrediënten
270ghavermout
25ggemalen kokos
30gquinoavlokken
75gkokosolie
125gahornsiroop + 3 tl extra
35gcacaopoeder
40grampure chocoladegrof gehakt
420gbevroren bramen
2tlcitroensap
¾tlfijngeraspte citroenschil
1½elchiazaad
instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de bodem en zijkanten van de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Meng 1 el havermout, 2 el kokos, 1 el quinoavlokken, 1 tl olie en 1 tl ahornsiroop in een kleine kom en zet weg.
Doe de rest van de havermout, kokos, quinoavlokken, olie en siroop in een keukenmachine. Voeg de cacao toe en laat de machine lopen tot een kleverig mengsel ontstaat en roer er de chocolade door. Houd 60 ml van het mengsel apart en druk de rest uit over de bodem van de bakvorm. Bak 10 min. in de voorverwamde oven of tot het stevig is. Laat helemaal afkoelen.
Doe intussen de bramen, citroensap, extra kokossiroop en geraspte citroenschil in een pan op middelhoog vuur. Verhit, af en toe roerend, 6 min. of tot de bramen vocht beginnen los te laten. Voeg het chiazaad toe. Kook nog 6 min., af en toe voorzichtig roerend, tot de bramen zacht zijn. Doe alles in een kom en laat helemaal afkoelen.
Spreid het bramenmengsel uit over de bodem. Meng de chocolade en het achtergehouden deegmengsel toe aan het havermoutmengsel en schep door elkaar. Bestrooi er de vulling mee. Bak 25 min. of tot de koek goudbruin is. Laat de koek in de vorm afkoelen en snijd in 15 stukken.