Herfstfavorieten als ragù maak je heel makkelijk vega of vegan. Gebruik extra veel groenten, peulvruchten, kruiden en specerijen en herontdek comfortfood vol smaak.35x de lekkerste recepten met kikkererwten
kooktijd1 hourhour
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
125mlextra vergine olijfolie
3stengels bleekselderij,kleingesneden
1grote wortel,kleingesneden
1venkelbol,kleingesneden
1ui,fijngesneden
3tenenknoflook,kleingesneden
½bosje rozemarijnnaaldjes fijngesneden
½bosje tijmblaadjes fijngesneden
1bosje salieblaadjes fijngesneden
400gkikkererwten uit blik,afgespoeld en uitgelekt
150ghalfgedroogde tomaten op oliepot, uitgelekt en kleingesneden
700mlpastasaus met basilicum
125mlrode wijn
1-2tlsojasaus
400gtagliatelle,beetgaar gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
vegan parmezaanfijn geraspt, voor erover
instructies
Verhit de olie in een grote (braad)pan op halfhoog vuur. Schep hierin de bleekselderij, wortel, venkel en ui met een flinke snuf zout ± 15 min. om en laat
licht kleuren. Voeg de knoflook en kruiden toe en schep de groenten nog ± 2 min. om tot ze geuren. Voeg ook de kikkererwten en de gedroogde tomaten toe. Voeg de pastasaus, wijn, 125 ml water en de sojasaus toe. Draai het vuur laag en laat de saus onder af en toe roeren ± 25 min. zachtjes inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de gekookte pasta door de saus en strooi er voor serveren versgemalen zwarte peper en parmezaan over.