Elk najaar komt dat moment dat je definitief de tuindeuren dichttrekt en je grootste pan tevoorschijn haalt voor comfort-soep. Bij deze baba ganoush-soep hoop je dat de bodem van de kom nog lang niet in zicht is.
kooktijd1 hourhour
ingrediënten
3aubergines,± 1,2 kg
90gtahini
3eldijonmosterd
500mlkippenbouillon
1½tlgemalen komijn
165mlextra vergine olijfolie
sap van 1 citroen
krokante kikkererwten
400gkikkererwten uit blik,uitgelekt
1elmaïzena
1tlgerookte-paprikapoeder
4elextra vergine olijfolie
citroenyoghurt
100gGriekse yoghurt
rasp en sap van 1 biocitroen
instructies
Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de aubergines onder regelmatig keren ± 40 min. tot ze gaar en heel zacht zijn, de schil donker kleurt en blaren vormt. Laat de aubergines afkoelen, pel de geblakerde schil eraf en snijd de steeltjes eraf.
Pureer het vruchtvlees in de blender of keukenmachine. Mix geleidelijk de tahini, mosterd, bouillon en komijn erdoor. Voeg in 3 delen de olijfolie toe. Niet in één keer, want dan schift de soep. Mix het citroen- sap erdoor. Schep de soep in een pan en verwarm hem op matig vuur tot het kook- punt. Breng op smaak met zout en peper.
Schep intussen de kikkererwten in een kom om met de maïzena en het paprika- poeder. Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de kikkererwten krokant in 3-4 min. Schep regelmatig om.
Meng in een andere kom de yoghurt met de citroenrasp en het -sap en wat zout en peper.
Schep de soep in kommen. Sprenkel de yoghurt erover en garneer met de krokante paprika-kikkererwten.