Top de vegan pilav met crunchy gefrituurde sjalotjes en geroosterde bloemkool. Voor het recept gebruiken we baharat: een specerijenmengsel uit het Midden-Oosten. Sumak is poeder gemaakt van gedroogde mediterrane zuurbes.
fijngesneden munt,peterselie en dille, voor erover
knoflooksaus,gepekelde groene pepers en augurken, voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 4 el olijfolie. Bestrooi ze met baharat en rooster ze in ± 30 min.goudbruin en met lichte schroeiplekjes.
Schenk intussen een bodempje olie van 3 cm in een middelgrote pan en doe de sjalotten in de koude olie. Bak ze onder regelmatig omscheppen op halfhoog vuur in 12-15 min. goudbruin en krokant. Schep ze met een schuimspaan op een met keukenpapier bekleed bord, bestrooi ze met wat zout en peper en laat afkoelen.
Verhit 4 el olijfolie in een grote pan op halfhoog vuur. Schep hierin de uienringen met een flinke snuf zout ± 20 min. om tot ze licht kleuren. Voeg de knoflook toe en bak ± 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en schep de uienringen nog 2 min. om tot ze lichtbruin karamelliseren.
Voeg de kerstomaatjes, de rest van de baharat, sumak, chilivlokken, het kaneelstokje, de citroenzest, rijst en bouillon toe en schep alles om. Breng de bouillon aan de kook. Kook de rijst op zo laag mogelijk vuur afgedekt 35 min., zodat alle vloeistof wordt opgenomen zonder de deksel eraf te halen. Draai het vuur uit en laat de rijst nog 10 min. rusten met de deksel op de pan. Schep de rijst luchtig om met een vork en voeg zout, peper en citroensap naar smaak toe. Schep de geroosterde bloemkool erdoor.
Bestrooi de pilav met munt, peterselie en dille en serveer met de knoflooksaus, krokante uienringen, pepers en augurken.
Voedingswaarde:
calorieën: 851kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 45g
|
koolhydraten: 87g
auteur: delicious.
Recept: Phoebe Wood Fotografie: Chris Court Styling: Kirsten Jenkins