Deze kip tikka masala vraagt weinig werk en alleen tijd om 'm zacht te laten stoven. Met specerijen en kruiden transformeer je kip in verrukkelijke stoofpotten. Wacht niet langer en ga direct aan de slag.
kooktijd30 minutesminutes
oven1 hourhour30 minutesminutes
totale tijd2 hourshours
Kookgerei
keukenmachine
ingrediënten
1elmild paprikapoeder
2tlkomijnpoeder
2tlgaram masala
1tlkorianderpoeder
1tlkurkumapoeder
4elzonnebloemolie + 75 ml extra
2tenenknoflook
3cmgemberwortel,geschild, fijngesneden
1rode chilipeper,zonder zaadjes
3eltomatenpuree
12kipdrumsticks
2uien,fijngesneden
400gtomatenblokjes,1 blik
400gkokosroom
6kerrieblaadjes
sap van 1 limoen
1bosje koriander,blaadjes geplukt
Griekse yoghurt en rotiplaatvoor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 160ºC.
Schep het paprikapoeder, komijnpoeder en de garam masala in een kleine koekenpan 3-4 min. om op matig tot laag vuur tot de aroma’s vrijkomen. Doe de specerijen over in de keukenmachine en voeg het korianderpoeder, kurkumapoeder, 4 el zonnebloemolie, de knoflook, gemberwortel, chilipeper en tomatenpuree toe en mix tot een gladde pasta. Bewaar de currypasta in een kom.
Verhit de 75 ml olie in een grote braadpan op hoog vuur. Bestrooi de drumsticks met zout en braad in 2 porties in 6-8 min. rondom goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord.
Schep in dezelfde pan de uien 3-4 min. om op matig tot hoog vuur. Voeg de currypasta toe en schep hem 5-6 min. om tot de aroma’s vrijkomen en hij licht karamelliseert. Voeg de tomaten, kokosroom en kerrieblaadjes toe en breng de curry aan de kook. Stoof de kip afgedekt in de oven in 1 uur tot 1 uur en 30 min. botermals.
Haal uit de oven en breng op smaak met zout en peper. Schep vlak voor serveren het limoensap door de curry, bestrooi met korianderblad en schep er wat yoghurt op. Serveer met de rotiplaat.
Voedingswaarde:
calorieën: 682kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 55g
|
koolhydraten: 11g
auteur: delicious.
Fotografie: NIGEL LOUGH Stylist: KIRSTEN JENKINS Recept: MATT MORAN