Meng de oplos-espresso samen met het ei goed door elkaar in een grote kom. Voeg de boter toe samen met de twee soorten suiker, de bloem, het hazelnootmeel en een snufje zout. Kneed alles tot een soepel deeg, verpak in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast te rusten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verdeel het deeg over de bakvorm en druk het goed aan. Kerf met een scherp mesje een ruitpatroon in de boterkoek en druk in ieder ruitje een hazelnoot. Bak de boterkoek 25 tot 30 min. in de oven.
Klop intussen de slagroom lobbig met poedersuiker en de frangelico. Zet in de koelkast tot gebruik.
Snijd de boterkoek in ruitjes en serveer met de frangelicoroom.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Voeg 2 tl oplos-espresso toe voor een milde mokkasmaak en 3 tl voor een sterkere mokkasmaak.
Recept Liselore Bus, Fotografie, bereiding, styling Studio Philippi