Soep is altijd goed! Zeker als 'ie is gemaakt van geroosterde aubergine en gevuld is met noedels, edamame en krokante tofoekruimels.
kooktijd30 minutesminutes
oventijd15 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
2aubergines
6-7elolijfolie
140gsobanoedels
375gtofoe
1tlgemalen koriander
½tlchilivlokken
1tlvenkelzaad
140gtomatenpuree(1 groot blik)
1lgroentebouillon(van tablet)
125gedamamebonen(sojabonen)
2eltahini
ook nodig: bakplaat bekleed met bakpapier, staafmixer
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de aubergines in 1 cm-blokjes.
Verdeel ze over de bakplaat en besprenkel met 2-3 el olijfolie. Rooster de aubergine 15 min. in de voorverwarmde oven.
Kook de noedels volgens de aanwijzin- gen op de verpakking. Giet ze af en spoel heel even met warm water zodat ze niet plakken.
Verkruimel de tofoe. Dep de kruimels zo goed mogelijk droog met keukenpapier. Hoe droger, hoe makkelijker ze krokant bakken.
Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de tofoekruimels op matig vuur in 6-8 min. goudbruin en krokant. Voeg de koriander en chilivlokken toe en bak nog 1 min.
Verhit in een (soep)pan 1 el olijfolie en fruit het venkelzaad 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. Voeg de geroosterde aubergine met de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 5 min.
Pureer de soep grof met de staafmixer, zodat er nog stukjes aubergine in zitten. Schep de soep in de kommen. Verdeel de noedels en de sojabonen over de soep. Schep in elke kom een beetje tahini en bestrooi met de helft van de tofoe. Zet de rest van de tofoe apart op tafel.
Voedingswaarde:
calorieën: 541kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI