aantal 6 |
bijgerecht |
|
mediterraans |
glutenvrij, vegetarisch
Ja, we zijn gek op hummus (en dan zijn we nog bescheiden), maar er is nog zóveel meer te maken met kikkererwten. In deze salade krijgen ze een aromatische dressing met geroosterde karwijzaadjes en fris, romige labne.
kooktijd25 minutesminutes
oven30 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: kaasdoek van ± 30x30 cm of een dunne, schone theedoek
ingrediënten
300gbospeentjes,bijgesneden en schoongeboend
olijfolieom erover te sprenkelen
400gkikkererwten uit blik,afgespoeld en uitgelekt
1elvloeibare honing
250gquinoa,gekookt
500ggemengde tomaten,in schijfjes
2rijpe avocado’s,in plakjes
klein bosje dille,fijngesneden
klein bosje munt,fijngesneden
labne
500gdikke Griekse yoghurt
1tlfijn zeezout
dressing
3elextra vergine olijfolie
2tlkarwijzaad,licht geroosterd
1elcitroensap en rasp van 1biocitroen
1elvloeibare honing
instructies
Begin 12-48 uur van tevoren met het laten uitlekken van de labne. Heb je minder tijd, vervang de labne dan door verbrokkelde feta.
Meng in een kom de yoghurt en het zout voor de labne. Bekleed een zeef met kaasdoek, schep hierin het yoghurtmengsel en vouw de hoeken van de kaasdoek erover. Zet de zeef op een kom en laat dit 12-48 uur uitlekken in de koelkast.
Verwarm op de dag van serveren de oven voor op 200°C.
Leg de peentjes op een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze 15 min. en voeg dan de kikkererwten en honing toe. Schep het geheel om en laat in 10-15 min. verder gaar worden en karamelliseren.
Haal de bakplaat uit de oven en schep de quinoa door de groenten.
Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel de helft van de dressing door de quinoa en de groenten. Voeg nog wat zout en peper toe en schep om.
Leg de helft van de tomatenschijfjes op een grote schaal, schep hierop de wortel-kikkererwtensalade en verdeel de rest van de tomatenschijfjes erover.
Garneer de salade met de plakjes avocado en verse kruiden. Schep hierop kleine toefjes labne en sprenkel de rest van de dressing eroverheen.
Voedingswaarde:
calorieën: 516kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
VEGA(N) TIP Vervang de Griekse yoghurt door een andere plantaardige yoghurt zoals sojayoghurt en vervang de honing door agavesiroop.RECEPTEN DELICIOUS. FOOD TEAM. FOTOGRAFIE TOBY SCOTT. STYLING OLIVIA WARDLE. BEREIDING SOPHIE AUSTEN-SMITH, OLIVIA SPURRELL.