Voor dit recept kiest Joris Bijdendijk voor L'OR Lungo Profondo, een medium gebrande koffie met tonen van chocolade en zoet fruit. Gebruik de L'OR aluminium koffiecapsules die je gewend bent of ga voor de unieke L'OR Barista XXL koffiecapsules voor één extra grote kop koffie of zet hiermee twee kopjes tegelijkertijd. Als liefhebber van bonenkoffie kies je L'OR Crema Classique koffiebonen voor medium gebrande koffie met een ronde smaak vol warme, notige tonen van versgebakken brood.
kooktijd20 minutesminutes
Kookgerei
vershoudfolie en olijfolie, om folie mee in te smeren
ingrediënten
4verse eieren
300-400gsnacktomaten,gehalveerd
150gserranoham
zachte kruiden en slablaadjes,als garnering
4stukken geroosterd brood
boter,om het brood in te bakken
koffie vinaigrette
200mlL’OR Lungo Profondo koffie-capsules
60mlmaple syrup(ahornsiroop)
instructies
Doe voor de vinaigrette de L’OR Lungo Profondo koffie in een steelpan met de maple syrup en laat het inkoken tot stroop.
Bekleed voor de gepocheerde eieren een bakje met vershoudfolie. Smeer de folie in met olie. Breek er 1 ei boven. Knoop de folie strak dicht, zodat er geen lucht meer bij het ei zit en laat in zachtjes kokend water of in een stoompan 5 min. garen. Herhaal deze stap voor de andere 3 eieren.
Schenk losjes wat koffie vinaigrette op een bord. Verdeel de tomaatjes erover en leg er wat ham op. Bestrooi met wat kruiden en slablaadjes en leg het gepocheerde ei erop. Bak het brood kort in de boter en serveer direct.