Frisse tabouleh en kip-köfte zijn ook op kamertemperatuur lekker, dus ideaal voor een picknick. Of om als hapje te serveren als er eters onder weg zijn en jij nog in de keuken staat.Zin om de tafel vol te zetten? Deze mezze passen er heel goed bij!
kooktijd10 minutesminutes
oven20 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
2courgettes
2zoete puntpaprika’s
3rode uien
5-6elextra vierge olijfolie
300gbulgur
300gkipgehakt
1tlgemalen komijn
1tlgemalen kardemom
1eltahini
2elcitroensap of meer naar smaak
60gplatte peterselie
100ggranaatappelpitjes
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de courgettes, de paprika’s en de uien in stukken van 2 cm. Spreid ze uit op de bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie, zout en peper. Rooster de groenten in de oven in 15-20 min. gaar.
Kook intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in ± 10 min. Meng het gehakt met de komijn, kardemom, peper en zout. Vorm met vochtige handen 8 ballen en rol ze uit tot dikke worstjes (köfte).
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de köfte in 8-10 min. bruin en gaar. Klop intussen een dressing van de tahini, de laatste 2 el olijfolie en ± 2 el citroensap.
Hak de peterselie grof. Schep de groenten, peterselie en granaatappelpitten met 1-2 el olijfolie door de bulgur. Schep de bulgur op 4 borden. Leg de köfte erbij en besprenkel met de tahinidressing.
Voedingswaarde:
calorieën: 611kcal
|
eiwit: 33g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
TIP Bestrooi met 1 el geroosterd sesamzaad.STUDIO PHILIPPI