600gsuperverse visfilet van sashimi-kwaliteitbijv. hiramasa, hamachi of yellowtail kingfish uit Nederland (zie nl.kingfish-zeeland.com), zonder vel, in dunne plakjes
zwart sesamzaad en koriander-cress om te bestrooien(of fijngesneden verse koriander)
instructies
Klop in een grote kom het grapefruitsap, dashipoeder en de olijfolie met wat zout en peper tot een vinaigrette.
Doe de plakjes vis in een kom, voeg driekwart van de vinaigrette toe en schep om. Verdeel ze over borden en leg de plakjes naast elkaar. Verdeel hierover de citruspartjes en bestrooi met shichimi togarashi, rookzout, zwart sesamzaad en koriandercress. Serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 435kcal
|
eiwit: 27g
|
vet: 33g
|
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
RECEPTEN: GEORGE CALOMBARIS & LOUIS TIKARAM | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.