Surf en turf! Chorizo geeft pit aan deze pasta met schelpen en garnalen. Een ideaal recept, want juist nu wil je buiten zijn en ongecompliceerd lekker eten.
kooktijd50 minutesminutes
ingrediënten
1kleine rode ui,in dunne ringen
3tenenknoflook,in dunne plakjes
100gchorizo,in dunne plakjes
250gkerstomaatjes
400gspaghetti
1kgverse venusschelpen,vongole, schoongemaakt
125mlwitte wijn
½bosje basilicum,blaadjes geplukt en fijngesneden + extra blaadjes
garnalenolie
200mlolijfolie om in te bakken
1rode ui,in dunne ringen
4tenenknoflook,in stukjes
2rode chilipepers,in dunne ringetjes
1elpaprikapoeder
10grote rauwe garnalen,gepeld, zonder donkere darmdraad, kleingesneden (bewaar de koppen en -pantsers)
instructies
Verhit voor de garnalenolie de olie in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Bak de rode ui met de knoflook en peperringetjes in 3-4 min. onder regelmatig roeren glazig. Bestrooi met het paprika poeder en voeg de garnalenkoppen en -pantsers toe.
Bak de pantsers 3-4 min. onder af en toe omscheppen. Draai het vuur laag en laat de olie 10-12 min. trekken onder af en toe omscheppen. Schenk de garnalenolie door een fijne zeef; wat in de zeef achterblijft heb je niet meer nodig.
Schenk de opgevangen garnalenolie in een grote (steel)pan met dikke bodem en goed sluitende deksel.
Bak hierin – onafgedekt – de uiringen met de knoflook en chorizo in 5-6 min. onder af en toe omscheppen glazig en laat de chorizo een beetje kleuren. Voeg de kerstomaatjes toe aan het uimengsel en bak ze onder af en toe omscheppen 4-5 min. mee tot ze zacht zijn.
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg intussen de schelpen en de witte wijn toe aan het chorizomengsel en leg de deksel op de pan. Breng aan de kook en stoom de schelpen onder af en toe opschudden in 4-5 min. bijna gaar.
Voeg de garnalen en basilicum toe en stoom de schelpen nog 2-3 min. of tot ze zich openen (verwijder exemplaren die gesloten bleven). Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gare spaghetti erdoor en doe over in een schaal. Strooi er vlak voor serveren nog wat basilicumblaadjes over.
Voedingswaarde:
calorieën: 986kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 60g
|
koolhydraten: 82g
auteur: delicious.
Recept: Mark LaBrooy, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins