aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
spaans |
glutenvrij, lactosevrij
Voor een supermals resultaat konfijt je kabeljauw in Spaanse olijfolie. De zalvige puree van paprika en knapperige boerenkool maken dit Spaanse gerecht helemaal af. 6 Spaanse salade recepten, por favor
kooktijd45 minutesminutes
intrekken30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: keukenthermometer, blender of keukenmachine
ingrediënten
600gkabeljauw met veldik stuk, in vieren gesneden
± 350 g groene paprika1 grote, in dunne repen
± 250 ml olijfolie + 1 el om in te bakken
± 40 g verse boerenkool of palmkool,gesneden
veldsla of spinazieblaadjes,als garnering
instructies
Wrijf de vis royaal in met zout en laat ± 30 min. intrekken.
Doe intussen de paprika in een kleine pan waar de repen net in passen. Schenk ± 250 ml olie erbij en breng net tegen de kook aan. De olie mag niet gaan borrelen. Neem de paprika na ± 10 min. uit de olie en laat uitlekken. Laat de olie in de pan.
Spoel het zout van de vis af en dep goed droog. Doe de vis in de pan met de olie en verwarm de olie tot ± 50°C, gebruik evt. een keukenthermometer. Gaar de vis ± 15 min. of tot het visvlees ondoorzichtig is en je een satéprikker er makkelijk in kunt steken. Neem uit de pan en laat iets uitlekken
Verhit intussen de el olie in een koekenpan op heel hoog vuur. Bak de boerenkool al omscheppend in een paar min. knapperig.
Doe 135 ml van de olie uit de pan en de paprika in de blender en pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de paprikacrème over 4 diepe borden en leg een stuk kabeljauw in het midden. Verdeel de boerenkool erover en garneer met sla of spinazie.