Maisbrood is vaak iets voor erbij, maar met wat extra kruiden en een romige guacamole, kan het net zo goed een op zichzelf staand gerecht zijn. Ook een goed idee: serveer zo'n lekker stukje fluffy maisbrood tijdens een uitgebreide brunch! Wat dacht je van een tomaten-paprikasoep met gebakken feta voor erbij?
kooktijd30 minutesminutes
oven45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ovenbestendige koekenpan of ronde ovenschaal, ingevet
ingrediënten
4maïskolven,korrels losgesneden
2bosuitjes,in dunne ringetjes
¼bosjebladpeterselie,fijngesneden
¼bosjekoriander,fijngesneden + extra blaadjes om te garneren
250gpolenta
150gzelfrijzend bakmeel
375mlkarnemelk
2eieren
4el(60 ml) extra vergine olijfolie
guacamole
2rijpe avocado’s
sap van 2 limoenen + limoenpartjes voor erbij
1kleine sjalot,fijngesneden
1kleine tomaat,in blokjes
1bosje koriander,blad fijngesneden
½tlchilivlokken + extra om te bestrooien
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de helft van de maïskorrels in een keukenmachine en hak ze grof met behulp van de pulseknop. Doe samen met de rest van de maïskorrels over in een kom en voeg de bosui, peterselie, koriander, polenta, het zelfrijzend bakmeel en wat zout en peper toe.
Klop in een maatbeker de karnemelk, eieren en olie door elkaar. Roer dit voor- zichtig door het maïsmengsel. Schenk het mengsel in de pan of ovenschaal en bak het brood 40-45 min. in de oven tot het goudgeel is. Steek een satéprikker in het brood en controleer zo of het gaar is.
Prak voor de guacamole de avocado’s grof in een diep bord. Meng het limoensap, de sjalot, tomaat, koriander, chilivlokken en wat zout en peper erdoor.
Bestrooi het warme maïsbrood met wat koriander en chilivlokken en serveer met de guacamole en limoenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 451kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 56g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY.