aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
mediterraans |
lactosevrij
Klein visje, groot smaakeffect. Ansjovis is altijd handig om op voorraad te hebben. Lekker door een salsa, op een bruschetta met mascarpone, of in dit geval in een makkelijke mediterrane kipstoof.Gek op ansjovis? Low-budget smaakexplosie: 18x ansjovis
kooktijd50 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
8kipdrumsticks
5elolijfolie
1ui
2tenenknoflook
4stengels bleekselderij
10ansjovisfilets,van topkwaliteit
2gedroogde laurierblaadjes
75-100mlrode of witte wijn,optioneel
400gcherrytomaatjes,pomodorini of tomatenblokjes (1 blik)
4-5elTaggiasche olijven
250grisoni of orzo,afgespoeld groene kruiden (peterselie, dille, bieslook of een combinatie van verschillende kruiden)
instructies
Bestrijk het vel van de drumsticks met 2 el olijfolie en bestrooi met zout. Verhit een koekenpan, voeg nog 1 el olijfolie toe en bak de drumsticks op de huidkant ± 8 min. tot ze bruin zijn. Neem de kip uit de pan.
Snijd intussen de ui en knoflook fijn. Verwijder eventueel harde draden van de stengels bleekselderij en snijd in reepjes. Snijd de ansjovisfilets klein.
Voeg nog 2 el olijfolie toe en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, bleekselderij, laurier en ansjovis toe en roerbak nog ± 3 min. Blus af met de wijn. Heb je geen restje wijn, dan kun je ook afblussen met 2 el wijnazijn of een kneep citroensap.
Doe de drumsticks weer in de pan. Voeg het blikje cherrytomaten toe, vul het lege blikje met water en schenk dat rondom de kip. Snijd de olijven grof en voeg toe. Laat ± 10 min. afgedekt pruttelen. Voeg de risoni of orzo toe en roer goed door de saus. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat in ± 15 min. gaar worden. Voeg als het te droog wordt een scheutje water toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 663kcal
|
eiwit: 42g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 53g
auteur: delicious.
RECEPTEN: VANJA VAN DER LEEDEN | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: ESTHER DE MUNNIK | BEREIDING: SANDRA PILKES.