aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
glutenvrij
Polenta is enorm veelzijdig, zie deze variant: gewoon op een bakplaat met saucijsragù.Nog meer gemak uit de oven: 16x ovenschotel recepten.TIP: De polenta-traybake maak je makkelijk zonder vlees. Vervang de saucijsjes dan door 250 g linzen uit blik. Stoof ze 10 min. mee met de saus.
kooktijd30 minutesminutes
oven20 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
250gpolenta
1ui
2tenenknoflook
100gwortel
2stengels bleekselderij
300gItaliaanse saucijsjes
180gtaleggio
± 50 g Parmezaanse kaas,geraspt + extra voor erover
2elolijfolie
70gtomatenpuree
100ml rode wijn
425mlpassata
1takje rozemarijn
instructies
Breng 1,2 l water met 1 el zout aan de kook. Strooi al roerende de polenta in de pan en kook in 10 min. gaar.
Verwarm intussen de oven voor op 200oC. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de wortel en de bleekselderij in plakjes. Snijd ook de saucijzen in plakjes. Snijd de taleggio in plakjes.
Neem de polenta van het vuur en breng op smaak met de Parmezaanse kaas. Schep de polenta op een ingevette bakplaat. Verdeel de taleggio erover. Bak de polenta in de voorverwarmde oven 15-20 min., tot hij bubbelt en de kaas goudbruin kleurt.
Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de plakjes saucijs in 3-4 min. aan beide kanten bruin. Schep ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui en knoflook, wortel en bleekselderij.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij. Voeg ook de passata en het takje rozemarijn toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Doe het vlees terug in de pan en stoof in 10 min. zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de polenta uit de oven. Verdeel de saucijsragù erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 697kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 56g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.