De eerste dubbelgedopte tuinbonen, asperges, en malse peutljes doen denken aan de belofte van de lente, aan de geur van versgemaaid gras en groen, de kleur van een verse start. De kip bak je met een paar lepels sojasaus, daar wordt het lekker hartig van. Tip: Gooi het groene wortelloof niet weg, want het is perfect in salade, pesto of als 'groen kruid' in een roerbakgerecht of saus.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
300gwitte rijst
350gkiphaasjes
2-3tlkerrie
sap en rasp van 1biocitroen
300gtuinbonen(diepvries)
200gpeultjes
2elsojasaus
2tlrietsuiker
handvolgrof gehakt peenloof
2lente-uitjes
evt. chilipeper
4elolijfolie
1teenknoflook,fijngesneden
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf de kiphaasjes in met de kerrie en het citroensap. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de kiphaasjes in 6-8 min. goudbruin.
Neem de kiphaasjes uit de pan.
Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan en bak de tuinbonen en knoflook 3 min. Voeg de peultjes toe en bak ze samen in 4-5 min. knapperig en gaar.
Leg de kiphaasjes terug in de pan. Voeg de sojasaus met de rietsuiker, 50 ml water en de citroenrasp toe en schep goed om. Bak de kip en groenten nog 1 min.
Schep van het vuur het peenloof en de lenteui erdoor en breng op smaak met (chili)peper. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de kiphaasjes met de groenten erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 576kcal
|
eiwit: 29g
|
vet: 16g
|
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.