aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
nederlands |
glutenvrij
De simpele venkelroomsaus met witte wijn en asperges maken van deze doordeweekse maaltijd een culinair feest.Ook in het seizoen: postelein + 4 fijne recepten
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1sjalot
1tlvenkelzaad
800ggeschilde witte asperges
125mldroge witte wijn
200mlhoudbare slagroom(1 pakje)
500gvarkenshaas
25grucola
citroensap naar smaak
50gboter
instructies
Snijd de sjalot fijn. Smelt in een wijde hapjespan, waarin de asperges passen, 25 g van de boter. Fruit de sjalot met het venkelzaad 1 min. Leg de asperges in maximaal 2 lagen in de pan. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.
Schenk de slagroom erbij en breng weer tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de asperges in 20 min. beetgaar; laat de venkelroom niet meer koken.
Smelt in een koekenpan de resterende 25 g boter. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in 12 min. rondom bruin en vanbinnen rosé en sappig.
Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel met de asperges over 4 borden. Bestrooi met de rucola en besprenkel met citroensap naar smaak.
Voedingswaarde:
calorieën: 438kcal
|
eiwit: 31g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.