aantal 4 | hoofdgerecht | | frans | lactosevrij
Deze vissoep van Janneke is royaal gevuld met gestoofde venkel, paprika, verschillende vissoorten en gamba’s. Serveer gulle kommen en geef er knapperig laurierbrood met zoute boter bij.
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:30 minuten
TIP gezouten laurierbrood
Week 10 blaadjes verse laurier 10 min. in ruim water. Verwarm intussen de oven voor op180°C. Maak insnedes in een afbakstokbrood. Stop in elke snee een vlokje gezouten boter. Doe er her en der een laurierblaadje bij; laat de blaadjes zo weinig mogelijk uitsteken zodat het niet verbrandt en zoveel mogelijk smaak aan het brood geeft. Bak het stokbrood in de oven in 8-10 min. goudbruin en knapperig.
Weinig tijd? Maak de soepbasis een dag eerder en zet koel weg. Breng de volgende dag de soep weer aan de kook en voeg de vis en gamba’s toe.
*Kijk op goodfish.nl voor een duurzame viskeuze.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Franse vissoep met pastis & laurierbrood