Deze snelle sambal voor thuis is een recept van chef Titi Waber uit haar boek vol sambal. Een klassieker die pittig is maar niet extreem heet een sambal voor beginners dus. Het is genoeg voor een potje van 50 ml, wil je meer dan verdubbel je de hoeveelheid.
totale tijd15 minutesminutes
Kookgerei
wok of steelpan
vijzel
ingrediënten
150grijpe tomaten
2-3rode chilipepers
2-3rode rawit pepers
1teentje knoflook
0,5-1tlsuiker
50mlzonnebloemolie
zout
instructies
Snijd de chilipepers en rawit pepers met een scherp mes heel fijn. Pas op wrijf daarna niet in je ogen.
Snijd 2 knoflookteentjes heel fijn.
Snijd 150 g rijpe tomaten in hele kleine blokjes. Houd apart.
Doe de fijngesneden peper en knoflook in een bakje.
Verhit ondertussen 50 ml olie in de kleine wok of steelpan en bak de fijngehakte peper en knoflook 2-3 min. op laag vuur.
Doe het pepermengsel in een vijzel en vijzel fijn.
Doe weer terug in de pan en voeg de tomaten toe.
Bak op laag vuur heel zachtjes tot sauzige sambal.