aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Deze Hollandse stamppot met knapperige radicchio is super makkelijk te maken en óh zo lekker. Tip: Yoghurt maakt deze stamppot heerlijk fris. Neem voor een volle romige smaak mascarpone of slagroom.Probeer ook deze zomerstamppot met livar-worst en honing-mosterdsaus van Janneke!
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1kgstamppotaardappelsuit de koeling
700gradicchio
500groodbaarsfiletof zeebaarsfilet
3elbloem
2elkappertjesuitgelekt
125mldroge witte wijn
150mlvolle yoghurt
3takjes dillefijngesneden
voorraad
6elolijfolie
instructies
Kook de aardappels in water met zout in 15 min. gaar. Maak de radicchio schoon en snijd in dunne reepjes.
Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met zout en peper en haal de filets door de bloem.
Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de roodbaars in 3 min. per kant bruin en net gaar. Neem de vis uit de pan en houd onder een deksel warm. Doe de kappertjes in de pan en bak 1 min. Schenk de wijn erbij, schraap de aanbaksels met een spatel los en laat de jus tot tweederde inkoken.
Giet de aardappels af en zet de pan terug op het vuur. Stamp de aardappels met de resterende 3 el olijfolie en de yoghurt tot een smeuïge puree. Schep de radicchio in porties door de puree; de warmte zorgt ervoor dat de radicchio iets slinkt. Breng de stamppot op smaak met de dille, zout en peper.
Schep de stamppot op 4 borden en leg de roodbaarsfilet erbij. Schep de kappertjesjus over de vis.